Ми задумали цей документ в 2020 році, проте пандемія COVID-19, а зараз війна зупинили докладну роботу над цим дороговказом для франчайзингу в Україні.

Проте ідей цього документу йдуть коріннями в початок століття.

Травень 2001 року – Марк Зархін говорить Андрію Кривоносу: Я знаю, що таке франчайзинг, а ти – що таке об’єднання підприємців. У всьому світі є асоціації франчайзингу. Давайте зробимо в Україні також».

Літо 2001 року – зустріч Андрія Кривоноса, Леоніда Шаяна, Марка Зархіна та Олександра Олійника.

04 жовтня 2001 року – підписання протоколу зборів засновників Асоціації франчайзингу.

29 грудня 2001 року – Асоціація роботодавців в галузі франчайзингу зареєстровано. Це є перша в Києві галузева організація роботодавців та третя в Україні.

Із початком роботи кожного року ми дискутували про створення інструкції із розвитку франчайзингу в Україні.

За час роботи був пташиний грип, свинячий грип, Помаранчева революція, кредитний бум 2005-2006 років, Світова криза 2008-2009 років, Революція Гідності, анексія частини країни, COVID-19 та Війна.

На початок 20-тих ми доросли до розуміння того, що нам треба Доктрина.

І тепер починаємо творити.

Від Fran Team

www.franchising.org.ua Вже більше 20 років основною метою діяльності Асоціації є всебічне сприяння розвитку франчайзингу в Україні, а також представлення та захист інтересів роботодавців у галузі франчайзингу у економічній, соціально-трудовій та інших сферах, у тому числі в їх відносинах з іншими сторонами цивільного партнерства. Відсвяткувавши своє двадцятиріччя, Асоціація продовжує впроваджувати нові продукти та сервіси: – повноцінно працює третейське урегулювання спорів, – ведеться робота над створення Фонду фінансування франчайзингу, – до реєстрації готується законопроект «Про франшизу», – учасники Асоціації залучаються до експертно-галузевих комітетів, метою роботи яких додаткове регулювання специфічних потреб франчайзерів. Цей рік буде присвячений першим крокам в реалізації Доктрини «Франчайзинг 2030». Долучайтесь!

Залишити відповідь

many languages