Рада Асоціації:
– узгоджує та затверджує план роботи Асоціації, забезпечує їх виконання;
– приймає рішення про прийняття нових членів Асоціації;
– приймає рішення про виключення із членів Асоціації;
– організує виконання рішень Зборів;
– здійснює оперативне керівництво діяльністю Асоціації, координує дії членів Асоціації в період між Зборами;
– утворює Раду франчайзерів, інші органи та комітети, затверджує порядок їх функціонування;
– затверджує зразки печатки, штампу та символіки;
– приймає рішення з питань діяльності Асоціації щодо виконання статутних завдань у межах своєї компетенції;
– приймає рішення про вступ до громадської спілки;
– здійснює управління майном та коштами Асоціації, забезпечує її фінансово-господарську діяльність;
– розподіляє кошти, затверджує кошторис Асоціації, контролює його виконання, встановлює розміри вступних та членських внесків та порядок їх сплати, затверджує Положення про сплату членських внесків;
– затверджує правила ведення роботи Асоціації та інші внутрішні документи, визначає організаційну структуру Асоціації.

Рада асоціації франчайзингу в Україні є важливим органом, який працює над підтримкою та сприянням розвитку франчайзингу в країні. Рада складається із засновників Асоціації.

Головними цілями Ради асоціації франчайзингу є:

  • Розвиває та поширює найкращі практики франчайзингу: Рада працює над розробкою та просуванням найкращих практик у франчайзингу, включаючи етичні та відповідальні методи ведення бізнесу, які приносять користь як франчайзерам, так і франчайзі.
  • Адвокат інтересів індустрії франчайзингу: Рада відстоює інтереси індустрії франчайзингу в Україні, зокрема лобіює сприятливу політику та регулювання, які підтримують розвиток франчайзингу в країні.
  • Забезпечення освіти та тренінгів: Рада надає можливості для навчання та навчання як для франчайзерів, так і для франчайзі в Україні, включаючи семінари, семінари та конференції на теми, пов’язані з франчайзингом.
  • Сприяти налагодженню контактів і співпраці: Рада надає можливість франчайзерам і франчайзі налагоджувати зв’язки та співпрацювати один з одним, а також з іншими організаціями та окремими особами, залученими до індустрії франчайзингу в Україні.
  • Просування переваг франчайзингу: Рада працює над популяризацією переваг франчайзингу серед потенційних франчайзерів та франчайзі, а також серед ширшого ділового співтовариства в Україні.

Загалом Рада асоціації франчайзингу відіграє важливу роль у підтримці розвитку та успіху франчайзингу в Україні, а також у забезпеченні етичної та відповідальної діяльності галузі, що приносить користь усім зацікавленим сторонам.

Засновники Асоціації франчайзингу та члени ради:

Андрій Кривонос

Співзасновник і незмінний керівник Асоціації франчайзингу (Україна) з 2001 року, куратор проектів з розвитку франчайзингу – франчайзингове консультування, Каталог франшиз, СемінарЦентр, виставка “Франчайзинг”. Як громадський діяч робить все для подальшого розвитку громадянського суспільства та реалізації конституційних прав і свобод громадян, очолюючи Гуманітарний центр, займаючи ряд громадських посад в дорадчих і консультативних органах при органах влади

Леонід Шаян

Освіта базова радіотехнічна, перекваліфікація «Соціальне управління. Управління соціальним розвитком колективу», вища економічна, спеціальність «Фінанси», вища інформаційна, «Міжнародні інформаційні мережі», вища управлінська. Доктор філософії у галузі державного управління. Тема дисертації «Суспільні комунікації як елемент сучасного інтегрального менеджменту».
Загальний стаж роботи 40 років. З них 15 років на підприємстві оборонного комплексу, 10 – бізнес, 3 роки у громадських організаціях підприємців і роботодавців, 11 років державної служби у структурі Міністерства соціальної політики України. У серпні 2013 р. звільнився з держслужби з морально-етичних міркувань.
Співзасновник Гуманітарного центру, Асоціації франчайзингу, член Національної спілки журналістів України. Керівник проєкту “Центр сучасного управління”.

Відзначений завдячним листом Директора по Україні і Білорусі Світового банку Луки Барбоне, низкою грамот та цінних подарунків від Міністра праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування на випадок безробіття, Київського міського Голови, Київської обласної ради, дипломом Міжнародного академічного рейтингу популярності та якості в “Золота фортуна” в номінації “Громадські ініціативи задля розвитку України”. 

Автор книг «Про суспільні комунікації», «Нариси про українське управління», «Я_управлінець,..» Одружений. Батько чотирьох дітей.

Марк Зархін

Львівський ресторатор, один з основоположників ресторанного франчайзингу в Україні, та громадський діяч.

Наприкінці 1980-х був одним з активістів кооперативного руху у Львові. Працював заступником директора Об’єднання молодіжних клубів, займався організацією концертів та інших мистецьких акцій.

У 1998 році разом із партнерами відкрив ресторан «Піца Челентано» у Львові, який дав старт компанії Fast Food System FFS та найбільшої ресторанної франчайзингової мережі в Україні. Крім того, Марк Зархін є засновником та співвласником двох ресторанних груп: «Ресторани для гурмана» та Спільнота доброго смаку «Kumpel’ Group». У 2007 році він разом із Вардкесом Арзуманяном та Петром Адамиком зініціював створення Гільдії рестораторів Львова, основним завданням якої є вироблення цивілізованих правил гри на ринку послуг громадського харчування, зокрема й у стосунках між рестораторами та владою, а також втіленням проєктів, які сприятимуть покращенню сервісу у львівських ресторанах.

Олександр Олійник

Від Fran Team

www.franchising.org.ua Вже більше 20 років основною метою діяльності Асоціації є всебічне сприяння розвитку франчайзингу в Україні, а також представлення та захист інтересів роботодавців у галузі франчайзингу у економічній, соціально-трудовій та інших сферах, у тому числі в їх відносинах з іншими сторонами цивільного партнерства. Відсвяткувавши своє двадцятиріччя, Асоціація продовжує впроваджувати нові продукти та сервіси: – повноцінно працює третейське урегулювання спорів, – ведеться робота над створення Фонду фінансування франчайзингу, – до реєстрації готується законопроект «Про франшизу», – учасники Асоціації залучаються до експертно-галузевих комітетів, метою роботи яких додаткове регулювання специфічних потреб франчайзерів. Цей рік буде присвячений першим крокам в реалізації Доктрини «Франчайзинг 2030». Долучайтесь!

Залишити відповідь

many languages