Франчайзинг – це бізнес-модель, у якій компанія (франчайзер) надає ліцензію особі чи групі (франчайзі) на ведення бізнесу з використанням торгової марки, систем і процесів франчайзера. Франчайзі сплачує початковий внесок і поточні роялті франчайзеру за право використовувати його бренд, продукти та послуги.

У сучасному світі франчайзинг став популярним способом відкриття та ведення власного бізнесу підприємцями. Це дозволяє їм отримувати вигоду від усталеного бренду та перевіреної бізнес-моделі, залишаючись при цьому самі собі босом.

Франчайзинг розвинувся, щоб охопити широкий спектр галузей, від ресторанів швидкого харчування до фітнес-студій і навіть домашніх послуг, таких як прибирання та озеленення. Індустрія франчайзингу також розширилася в усьому світі, оскільки багато франшиз працюють у багатьох країнах.

Технологічний прогрес також вплинув на франчайзинг у сучасному світі. Тепер франчайзі можуть використовувати цифрові інструменти для більш ефективного управління своїм бізнесом, включаючи системи торгових точок, програмне забезпечення для управління запасами та маркетингові платформи соціальних мереж.

Загалом франчайзинг залишається життєздатним варіантом для підприємців, які хочуть розпочати бізнес із перевіреною моделлю та визнаним брендом. Це й надалі залишається популярним способом для компаній розширити охоплення та розвивати свій бізнес як усередині країни, так і за кордоном.

Про особливості франчайзингу в Україні можна прочитати тут

Від Fran Team

www.franchising.org.ua Вже більше 20 років основною метою діяльності Асоціації є всебічне сприяння розвитку франчайзингу в Україні, а також представлення та захист інтересів роботодавців у галузі франчайзингу у економічній, соціально-трудовій та інших сферах, у тому числі в їх відносинах з іншими сторонами цивільного партнерства. Відсвяткувавши своє двадцятиріччя, Асоціація продовжує впроваджувати нові продукти та сервіси: – повноцінно працює третейське урегулювання спорів, – ведеться робота над створення Фонду фінансування франчайзингу, – до реєстрації готується законопроект «Про франшизу», – учасники Асоціації залучаються до експертно-галузевих комітетів, метою роботи яких додаткове регулювання специфічних потреб франчайзерів. Цей рік буде присвячений першим крокам в реалізації Доктрини «Франчайзинг 2030». Долучайтесь!

Залишити відповідь

many languages