Генеральний франчайзинговий договір
(Мастер франчайзинговий договір)
Master Franchise Agreement

Франчайзинговий договір, за яким одна сторона (франчайзер) надає іншій стороні (генеральному франчайзі) виключне право на певній території як самостійно відкривати франчайзингові точки, так і надавати право експлуатації франшизи з подальшим відкриттям франчайзингових точок третім особам (субфранчайзі). Генеральному франчайзі надано право укладати не тільки прямі франчайзингові договори, але і договори з територіального розвитку. Тобто на генерального франчайзі, фактично, покладено функції франчайзера з просування його товарів та послуг на його території.

Цират А. В., Кривонос Е. А. Франчайзинг от А до Я: Терминологический словарь. – Киев: Ассоциация франчайзинга, 2004. – 60 с.

Ви вже чули, що багато світових лідерів франчайзингу та закордонних франшиз планують свій розвиток в нових для них країнах за умовами мастер-франшиз.

В Україні вже непоодинокі приклади такої співпраці.

І до нас надходять нові та нові звернення про таку взаємодію.

«Мені приємно вести перемовини з майбутніми мастер-франчайзі – вони впевнені у власних силах та готові доєднатися до міжнародної команди. Це яскрава риса глобалізованого світу,» – ділиться зі своїми думками Андрій Кривонос, голова директорату Асоціації франчайзингу

Якщо ви готові придбати права на ведення бізнесу разом з новим брендом та нести відповідальність за його розвиток в Україні, то цей розділ саме для вас.

Успіхів у вашому бізнесі!

Від Fran Team

www.franchising.org.ua Вже більше 20 років основною метою діяльності Асоціації є всебічне сприяння розвитку франчайзингу в Україні, а також представлення та захист інтересів роботодавців у галузі франчайзингу у економічній, соціально-трудовій та інших сферах, у тому числі в їх відносинах з іншими сторонами цивільного партнерства. Відсвяткувавши своє двадцятиріччя, Асоціація продовжує впроваджувати нові продукти та сервіси: – повноцінно працює третейське урегулювання спорів, – ведеться робота над створення Фонду фінансування франчайзингу, – до реєстрації готується законопроект «Про франшизу», – учасники Асоціації залучаються до експертно-галузевих комітетів, метою роботи яких додаткове регулювання специфічних потреб франчайзерів. Цей рік буде присвячений першим крокам в реалізації Доктрини «Франчайзинг 2030». Долучайтесь!

Залишити відповідь

many languages